تحولات منطقه

شرکت کنندگان بر ضرورت تهیه نقشه راه برای همکاری‌های مشترک در حوزه دیپلماسی پارلمانی جریان مقاومت با ایجاد دبیرخانه دائمی مشترک براساس چشم انداز ایجاد پارلمان کشورهای مقاومت تاکید کردند.

تشکیل پارلمان مشترک؛ خواسته نمایندگان کشورهای مقاومت
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، در دومین روز از هشتمین اجلاسیه بین المللی مجاهدان در غربت، نشست فراکسیون پارلمان‌های کشورهای جبهه مقاومت در حرم مطهر رضوی برگزار شد. در این نشست نمایندگان پارلمان‌های کشورهای سوریه، لبنان، عراق ایران و فلسطین حضور داشتند و نظرات و پیشنهادات خود را پیرامون موضوعات مختلف محور مقاومت بیان کردند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور بیان کرد: دیپلماسی پارلمانی از طریق هم‌افزایی ظرفیت‌های فکری نقش قابل توجهی در تحقق اولویت‌های سیاست‌های خارجی ایفا می‌کند و نیازمند تقویت فراکسیون مقاومت برای اجرای بهتر است تا این فراکسیون بتواند از ظرفیت‌های پارلمان کشورهای اسلامی و آسیایی بهره ببرد.

سیدمحمد حسینی گفت: مقاومت یک بحث عقلانی است و راهی جز آن وجود ندارد، بدین طریق تهدید علیه کشورهای اسلامی به فرصت تبدیل خواهد شد.

رهبران ایران سرمشق کشورهای اسلامی در تبدیل تهدید دشمن به فرصت هستند

پس از آن مسئول روابط عربی حزب الله لبنان عنوان کرد: جهان اسلام به مدد رهبران جمهوری اسلامی ایران، آموخته‌اند که تهدیدهای دشمن را به فرصت تبدیل کنند. رهبران ایران اسلامی، امام خمینی(ره) و رهبر فرزانه انقلاب، سرمشق کشورهای اسلامی در آموختن تبدیل تهدید دشمن به فرصت برای کشورهای اسلامی هستند.

شیخ حسن عزالدین شهید سردار سلیمانی را دیگر شخصیت ایرانی تاثیرگذار در جهان اسلام برشمرد و افزود: شهید سلیمانی معتقد بود نباید از تهدیدهای دشمن هراسید و باید از آنان فرصت ایجاد کرد.در بررسی‌های دقیق که باید از سوی مسلمانان انجام شود، فرصت‌های ویژه‌ای از تهدیدهای دشمن به دست می‌آید و شهید سلیمانی با اعتقاد بر این اصل به موفقیت‌های زیادی دست یافت.

وی تاکید کرد: ایجاد نیروهای مردمی در لبنان به همت مجاهدان ایرانی بود که در جبهه مقاومت برنامه‌های رژیم صهیونیستی را بی‌سرانجام گذاشتند و این چهره شاخص ایرانی به کمک کشورهای اسلامی پرداخت.

یک نقشه راه برای سرنوشت فلسطین تعریف شود

نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی در این نشست بیان کرد: باتوجه به نگاه امام و رهبری به فلسطین و نقش تاثیرگذار فلسطین در تحولات منطقه و کشورهای اسلامی، پیشنهاد من این است که فراکسیون‌ یک نقشه راه برای سرنوشت فلسطین تعریف کند.

غلامرضا منتظری ادامه داد: بدین ترتیب مدل نقش آفرینی فراکسیون‌ها مشخص می‌شود. در هر نشستی باید راجع به این چشم‌انداز و نقشه راه حرف بزنیم و تاکید دارم این مساله جز مصوبات نشست باشد.

عضو پارلمان کشور سوریه نیز در ادامه این نشست بیان کرد: اجلاسیه بین‌المللی مجاهدان در غربت که شاهد برپایی آن در مشهد هستیم، گامی ارزشمند در معرفی مجاهدان راه حق و حقیقت است.

فاطمه حسن العزوه افزود: شهدای سوریه و شهید حاج قاسم سلیمانی از چهره‌های شاخص مجاهدان راه حق و حقیقت هستند. همه با هم در راه پیروزی و سربلندی اسلام تلاش خواهیم کرد و از هیچ‌ کوششی دریغ نمی‌کنیم.

وی به وجود روابط نسبی و تاریخی بین سوریه و ایران اشاره کرد و گفت: جهاد و مبارزه جبهه مقاومت مرتبط با مسیر مهاجرت پیامبر اکرم (ص) است. جهاد را تا دست یافتن پیروزی ادامه خواهیم داد. جبهه سیاسی و نظامی ما واحد است و در این راه تحت تاثیر تحرکات مشکوک و مایوس‌کننده تسلیم نخواهیم شد و برای برافراشتن پرچم اسلام مصمم هستیم.

نیروهای مقاومت به رسمیت شناخته شوند

پس از آن نماینده شبستر از استان آذربایجان شرقی نیز که در این نشست حضور داشت مطرح کرد: اگر بسیج مستضعفین ایران نبود، یقینا ایران در ۸ سال دفاع مقدس پیروز نمی‌شد. اگر حزب الله نبود لبنان به اسرائیل غلبه نمی‌کرد و اگر حشدالشعبی نبود عراق بر داعش پیروز نمی‌شد. این‌ها ولی نعمتان ما در جریان مقاومت هستند و نباید مورد غفلت باشند.

جعفر راستی افزود: مجلس شورای اسلامی حضور بسیج را به صورت یک نیروی مستقل و قانونی تصویب کرده است. حزب‌الله هم در لبنان جا افتاده و هیچ حرکتی بدون حضور آن امکان ادامه دادن ندارد. در عراق هم حشدالشعبی توسط پارلمان به رسمیت شناخته شده اما ما از بابت انصارالله و نیروهای دفاع وطنی سوریه نگرانیم. پارلمان باید تلاش کند این نیروها را به صورت یک نیروی مستقل مصوب کند.

وی تاکید کرد: اگر به دنبال ارامش پایدار در سوریه هستید، حتما باید حضور رسمی نیروهای دفاع وطنی در مجلس سوریه تصویب شود. امروز ولی نعمتان ما در جریان مقاومت این نیروها هستند. همچنین دوستان ما در ایران نباید نیروهای فاطمیون و زینبیون را مورد غفلت قرار دهند.

پس از آن رئیس فراکسیون مقاومت مجلس نیز بیانات و پیشنهادات خود را مطرح کرد و گفت: باید برای مباحث محور مقاومت، تقویم زمانی و منطقه‌ای وجود داشته باشد. جلسه‌ امروز باید شروع نشست‌های مشترک بعدی و زمان نشست‌های بعدی نیز مشخص باشد.

حجت‌الاسلام احمد فلاحی تاکید کرد: نکته بعد تشکیل دبیرخانه رسمی برای پیگیری مباحث است. اگر دبیرخانه نباشد مباحث معطل می‌ماند و پیش نمی‌رود. تشکیل کمیته‌های تخصصی برای پیگیری موضوعات به صورت ویژه در ذیل دبیرخانه نیز اهمیت دارد.

وی با اشاره به اینکه چشم انداز محور مقاومت باید تشکیل یک پارلمان مشترک باشد افزود: همانطور که کشورهای اروپایی یک پارلمان مشترک دارند، ما هم در کشورهای محورهای مقاومت، با وجود یک جبهه واحد و سال‌ها مبارزه در کنار  یکدیگر و تقدیم شهدا، باید پارلمان مشترکی داشته باشیم.

فلاحی اضافه کرد: باید یک ارتش قوی بین کشورهای مقاومت تشکیل شود که مستمرا آموزش ببیند و در خود فلسطین هم گروه‌های مقاومت را آموزش بدهیم و ارتشی پشت دیوارهای اسرائیل برای محو این رژیم غاصب تشکیل بدهیم.

تقویت رسانه، ضرورت مبارزات محور مقاومت علیه استکبار

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی دیگر نماینده‌ای بود که نظرات خود را پیرامون مباحث مقاومت بیان کرد.

زهره الهیان گفت: ما در شرایطی هستیم که متاسفانه سوزاندن قرآن در کشورهای جبهه غرب آزاد و از طرفی سوزاندن پرچم همجنس بازان ممنوع است. این اوج اهانت غربی‌هاست که به سبب اسلام هراسی آن‌ها ایجاد شده.

وی ادامه داد: پیشنهاد من به نمایندگان پارلمان جبهه مقاومت این است که باید با یک اراده جمعی، پارلمان‌ها بانی تحریم‌ علیه کشورهایی شوند که قرآن سوزی را جرم نمی‌دانند و مانع آن نمی‌شوند. باید عزم بر این باشد که هر کشوری که اجازه هتک حرمت به قرآن بدهد را تحریم کنیم. در موضوع مخالفت با اهانت به قرآن، کشورهای عربستان و مصر هم همراه هستند و باید از این نقطه اشتراک کمک بگیریم تا کشورهای اهانت کننده را تحت حصر اقتصادی قرار بدهیم.

زهره سادات لاجوردی دیگر نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز به لزوم تقویت قدرت رسانه‌ محور مقاومت تاکید کرد و گفت: امروز رسانه‌ها به عنوان یکی از ابزارهای تحکیم نظام سلطه عمل می‌کند و نقش اساسی دارد. برای رهایی از چنگال غرب و رساندن صدای حق به گوش جهانیان، باید در جهت تقویت رسانه‌های مقاومت تلاش ویژه‌ای انجام بدهیم.

قرائت بیانیه پایانی

پس از آن حسین اکبری، سفیر ایران در سوریه و عضو شورای عالی سیاستگذاری اجلاسیه بین‌المللی مجاهدان در غربت بیانیه پایانی این اجلاسیه را به شرح زیر قرائت کرد:

نشست پارلمانی کشورهای محور مقاومت با حضور نمایندگی از پارلمان‌های کشورهای فلسطین، لبنان، عراق، ایران و سوریه تشکیل شد و پیرامون همکاری های مشترک بحث و تبادل نظر شد. شرکت کنندگان با صدور بیانیه پایانی ذیل بر نشست خاتمه دادند.

  1. شرکت کنندگان بر ادامه و استمرار نشست های پارلمانی تاکید کردند.
  2.  شرکت کنندگان بر دفاع از ملت فلسطین و آزادی قدس شریف تا نابودی رژیم جعلی صهیونیستی تاکید کردند.
  3.  نمایندگان پارلمان‌های مقاومت به ادامه مبارزه علیه زیادی خواهی نظام سلطه به ویژه در حوزه همکاری و قانون‌گذاری علیه تحریم‌های ظالمانه‌های آن‌ها اعلام امادگی کردند.
  4. نمایندگان پارلمان‌های مقاومت بر ادامه همکاری و مبارزه با جریان‌های تکفیری و مخالفت با جریان‌های عادی سازی و سازش تاکید کردند.
  5.  نمایندگان پارلمان های مقاومت به ارتباط و همکاری با کشورهای مقاومت در اقصی نقاط جهان به ویژه در امریکای لاتین و کشورهای افریقایی تاکید کردند.
  6.  نمایندگان پارلمان‌های مقاومت بر ادامه مخالفت با اشغالگری و حمایت از کشورهای تحت ظلم نظام سلطه جهانی و رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
  7. شرکت کنندگان در نشست بر همکاری‌های مشترک در حوزه قانون گذاری در جبهه دفاع از کشورهای مقاومت، احزاب، شخصیت‌ها و  نخبگان مقاومتی در سطح جهان و اعلام موضع نسبت به جنایات نظام سلطه تاکید کردند.
  8. شرکت کنندگان با تاکید بر اینکه موضوع فلسطین مهم‌ترین موضوع جهان اسلام است حمایت خود را از مبارزات نیروهای مقاومت فلسطین، قیام مردم فلسطین و جوانان فلسطینی اعلام کردند.
  9. شرکت کنندگان بر بهره‌گیری از تجمعات بزرگ اسلامی مانند حج و اربعین برای تبیین گفتمان مقاومت تاکید کردند.
  10. شرکت کنندگان در همایش، از بی‌تفاوتی سازمان‌های بین المللی اعلام انزجار کرده و از تلاش همه جانبه برای مبارزه علیه تحریم‌های ظالمانه و هرگونه اقدام مثل راه اندازی کشتی صلح از کشورهای اسلامی به کشورهای تحت تحریم استقبال کردند.
  11. شرکت کنندگان بر ضرورت تهیه نقشه راه برای همکاری‌های مشترک در حوزه دیپلماسی پارلمانی جریان مقاومت با ایجاد دبیرخانه دائمی مشترک براساس چشم انداز ایجاد پارلمان کشورهای مقاومت تاکید کردند.
  12. شرکت کنندگان انزجار خود را نسبت به اهانت به مقدسات به ویژه اهانت به قرآن کریم را اعلام داشته و تحریم های لازم را علیه آنان اعلام خواهند کرد.
  13. شرکت کنندگان بر حمایت از نقش نیروهای مردمی در حمایت از جریان مقاومت به ویژه ان‌هایی که در میدان نبرد با  دشمن بودند تا خروج امریکا از منطقه و نابودی رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
  14. شرکت کنندگان ضمن تشکر از برگزارکنندگان این نشست در مشهد، با تشکیل نشست بعدی در کشور دیگری براساس درخواست ان کشور موافقت کردند.

خبرنگار: محدثه مودی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.